Voice of Women

Projektperiode:

01.01.2013 - 31.12.2013

Beviliget beløb:

199.600,- DKK

Organisation:

Qaran Media

Partnere:

Somali Women Association

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt A (under 0,2 mio)

Indsatser foregår i:

Somalia

Overordnede mål

'- Etablering af en radiostation der kan nå kvinder over hele Somalia og er produceret af kvinder fra SWA. - Skabe et talerør for kvinder og styrke deres position I samfundet.

Umiddelbare mål

'- At træne 40 kvinder i radio journalisme igennem en serie af intense workshops. Deltagerne i disse workshops vil arbejde i den nyetablerede radiostation igennem SWA eller bruge deres nye færdigheder til at udtrykke sig I andre medier.

Målgrupper

Somaliske kvinder bosat i Somalia mellem 18-50 år. Det er kvinder fra alle samfundslag med interesse for medier og mediekommunikation der kan deltage.

Resume

Projektet tager udgangspunkt i at opbygge en bæredygtig og omkostningslet radiokapacitet hos SWA, så foreningens kvindelige medlemmer vi have mulighed for at distribuere nyheder og temaprogrammer til lokalbefolkningen via kortbølgesender. Projektet skal samtidig uddanne kvinderne til borgerjournalister i radioproduktion med undervisning journalistik, sikkerhed i arbejdet som journalist og radioproduktion. En række seminarer om temaer som ytringsfrihed, kvinders rettigheder, reproduktiv sundhed samt business skal hjælpe borgerjournalisterne i gang med temaserier på radiokanalen. Dermed forsøger Qaran Media at tage fat om den dobbelte udfordring, at der både er mangel på udstyr til radioproduktion samt manglende træning i journalistisk produktion. Hovedaktiviteterne vil bestå af kapacitetsopbygning af foreningens medier samt træningsforløb gennemført af medlemmer fra Qaran Media.