Youth for change. Promoting young Women and Men's Leadership in Advocacy for SRHR Policy and Services in Uttar Pradesh

Projektperiode:

01.04.2007 - 30.09.2011

Beviliget beløb:

2.999.539,- DKK

Organisation:

Sex & Samfund

Partnere:

SAHAYOG

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

India

Overordnede mål

Forbedret seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder (SRSR) for unge mænd og kvinder i Uttar Pradesh, India

Umiddelbare mål

1. Unge kvinder og mænd har øget forståelse for emner vedrørende seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, såvel som øgede færdigheder i lederskab og fortalervirksomhed. De bruger disse færdigheder til at mobilisere andre unge og sammen advokere for en politik om unges seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder i Uttar Pradesh. 2. Generel opbakning i Uttar Pradesh til unges SRSR. Nøglepersoner såsom politikere, journalister, undervisere og sundheds personale anerkender vigtigheden af seksuel og reproduktiv sundhed for unge. 3. Der er skabt et netværk af ungdomsledere og relevante nøglepersoner, der advokerer for og bidrager til en politik for unges seksuelle og reproduktive sundhed.

Målgrupper

1) Unge mænd og kvinder i alderen 13-24 år i Uttar Pradesh. Der organiseres 100 ungdomsgrupper med ca. 10 deltagere i hver, der tilsammen skal repræsentere unge bredt, dvs. unge med og uden uddannelse, fra forskellige kaster, minoriteter, fra landet og fra byen, med/uden arbejde, etc. 2) 10 NGO’er, som arbejder med unge 3) Politikere, lokale ledere, sundhedspersonale, og meningsdannere.

Resume

Dette projekt har til formål at få vedtaget en politik for unges seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder (SRSR) i Uttar Pradesh, Indien. Projektet giver unge kvinder og mænd mulighed for selv at udtrykke deres behov og ønsker i forhold til SRSR og lave fortalervirksomhed overfor politikere og beslutningstagere. Gennem et netværk af 10 lokale partnerorganisationer, vil projektet opbygge 100 ungdomsgrupper og herigennem identificere 100 ungdomsledere, der bevidstgøres om deres rettigheder inden for seksuel og reproduktiv sundhed, samt i lederskab, organisering og fortalervirksomhed. Projektet vil endvidere søge at få personer med politisk indflydelse til at bakke op om de unges indsats med henblik på at etablere et "Youth Policy Network", bestående af både ungdomsledere og nøglepersoner. Dette netværk skal arbejde for at få en politik vedtaget, samt monitorere implementeringen af politikken fremover og derved fungere ud over projektets 4 år. Projektet implementeres lokalt af Sex og Samfunds partnerorganisation SAHAYOG.