Youth Action Mayuge

Projektperiode:

01.09.2010 - 30.04.2012

Beviliget beløb:

173.974,- DKK

Organisation:

RISE - Denmark

Partnere:

RISE Uganda

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt A (under 0,2 mio)

Indsatser foregår i:

Uganda

Overordnede mål

Det overordnede mål er, at skabe en platform for et stærkt ungdomsnetværk med viden og kapacitet til at influere på beslutningsprocesser, så de influerer positivt på udviklingen af Mayuge Distrikt.

Umiddelbare mål

1: At mobilisere og kapacitetsopbygge bæredygtige ungdomsklubber i 5 skoler, der vil kunne træne andre unge i reproduktiv sundhed. 2: At informere mindst 1.000 unge i Mayuge om reproduktiv sundhed og behovet for kønssygdomstestning og prævention. 3: At katalysere starten på en debat om ungdom, seksualitet og vejen fremad for de unge, forældrene, sundhedspersonale og skoleadministrationer for at forbedre kommunikationen mellem spillere i civilsamfundet og gøre det til en stærkere og mere forenet drivkraft i udviklingen af Mayuge Distrikt.

Målgrupper

Den primære målgruppe er ungdommen i Mayuge. Der er 7.000 unge (mellem 14 og 25 år) i Mayuge T/C, der på længere sigt vil nyde godt af projektet. Kønsfordelingen er ligelig med en lille overvægt af kvinder. Social og etnisk status varierer, dog er langt de fleste fra Busoga stammen og er blandt de fattigste i Uganda Den sekundære målgruppe er skoleadministrationer, lokalsamfundsledere, forældre of RISE. Deltagerne er unge fra 5 skoler og de eksisterende fodbold- og netballhold. Ca. 15 elever fra hver skole vil deltage fuldt gennem skoleklubberne men for de større aktiviteter vil der være over 1.000 deltagende unge.

Resume

Dårlig informationsstrøm, ringe organiseringsevner og socialle og kulturelle betingelser påvirker unges reproduktive sundhed i Mayuge i det østlige Uganda. De er generelt fejlinformerede og har ingen steder at hente informationerne. De seksuelt aktive bruger ikke kondom og tør ikke at blive testet for kønssygdomme i frygt for, at deres familie vil lære, at de har sex. Youth Action Mayuge (YAM) vil igennem workcamps og træningsforløb undervise unge i fem skoler i reproduktiv sundhed, organisering og life skills, så de bliver i stand til at undervise andre unge i reproduktiv sundhed. Der ud over vil YAM igennem demonstrationer, debatter og nyhedsbreve italesætte forældre, skole administrationer, lokale ledere og sundhedspersonale. RISE vil igennem Youth Action Mayuge og andre fremtidige tiltag skabe en platform for en stærk ungdom, der har viden og kapcititet til at være en aktiv og vigtig medspiller i samfundet, der har indflydelse på politiske beslutninger og ikke mindst på eget liv.