Udvikling af Association Kologh Naba, med henblik på økonomisk bæredygtighed og uafhængighed

Projektperiode:

01.09.2014 - 28.02.2016

Beviliget beløb:

185.793,- DKK

Organisation:

Støtteforeningen i DK for Association Kologh Naba, Saaba, Burkina Faso

Partnere:

Association Kologh Naba

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt A (under 0,2 mio)

Indsatser foregår i:

Burkina Faso

Overordnede mål

Den overordnede målsætning er at sikre en fortsat forbedring af levevilkårene for medlemmerne af Association Kologh Naba (AKN) og dermed for den økonomiske vækst i Saaba kommune. AKN skal fortsat forblive et bæredygtigt element i den lokale økonomi.

Umiddelbare mål

AKN skal blive uafhængig af donorer fra udlandet, og skal ledelsesmæssigt blive bedre til selv at drive associationen. Fysisk skal AKN afrundes med mur, så den bliver en udelelig enhed.

Målgrupper

Den primære målgruppe er AKNs 55 medlemmer, hvoraf de 38 er kvinder. Hovedparten af medlemmerne er i aldersgruppen 30-40 år. Alle tilhører Mossi-stammen, Burkina Fasos største etniske gruppe. Der er omtrent lige mange kristne og muslimer i målgruppen.

Resume

Association Kologh Naba (AKN) er en forening i Burkina Faso, stiftet af Else Trærup (ET) i 2003, med det formål at forbedre medlemmernes levevilkår ved uddannelse, produktion og salg. Der arbejdes med syning, vævning, sæbefremstilling, murerarbejde i lokale materialer, opstilling af solcelle-anlæg, havebrug, drift af restaurant og hotel. Aktivitetsniveau og omsætning er steget kraftigt i løbet af de godt 10 år, foreningen har eksisteret. ET er ved at overdrage ejendommen til AKN – det forventes at være på plads i løbet af 2014. AKN er dog stadig afhængig af donationer fra især danske donorer. Der blev i 2012 dannet en støtteforening i Danmark med formålet at støtte AKN i at blive uafhængig af donationer fra udlandet. Medlemmer af støtteforeningen og AKN holdt i januar 2014 workshop, som resulterede i en handlingsplan for opnåelse af økonomisk uafhængighed. Formålet med projektet er at bistå i gennemførelse af denne handlingsplan.