Sexual Health and Rights for MSM in Malawi

Projektperiode:

01.01.2013 - 30.06.2015

Beviliget beløb:

963.098,- DKK

Organisation:

AIDS-Fondet

Partnere:

Centre for the Development of People (CEDEP)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Indsatser foregår i:

Malawi

Overordnede mål

At reducere spredningen af hiv & aids blandt MSM og deres partnere i Malawi

Umiddelbare mål

'- at styrke partnerorganisationen CEDEP i at gennemføre hiv forebyggende træning og ’peer education’ services for MSM - at styrke CEDEPs fortalervirksomhed i forhold til at forbedre de sociale omstændigheder for MSM - at styrke CEDEPs fortalervirksomhed og tiltag i forhold til at mainstreame MSM i de nationale hiv & aids policy instrumenter og juridiske instrumenter

Målgrupper

Den overordnede målgruppe er MSM generelt. ca. 12.000 MSM forventes at blive inkluderet i projektets forebyggelsesaktiviteter.

Resume

Det overordnede mål med projektet er at reducere spredningen af hiv & aids blandt MSM og deres partnere i Malawi. Projektets første konkrete mål er at styrke partnerorganisationen CEDEP i at gennemføre hiv fore-byggende træning og ’peer education’ services for MSM. Aktiviteterne omfatter træning af 5 CEDEP staff samt 40 ‘peer educators’. Projektets andet konkrete mål er at styrke CEDEPs fortalervirksomhed i forhold til at forbedre de sociale omstændigheder for MSM. Aktiviteterne omfatter træning af religiøse og traditionelle ledere i rettigheder for seksuelle minoriteter. Projektets tredje konkrete mål er at styrke CEDEPs fortalervirksomhed og tiltag i forhold til at mainstreame MSM i de nationale hiv & aids policy instrumenter og juridiske instrumenter. Aktiviteterne omfatter workshops med Law Society og relevante komiteer i parlamentet, udfærdigelse af policy papir samt udgivelse af to pressemeddelelser og en pressekonference. Udvikling af alle træningsmetoder og materiale vil foregå i tæt samarbejde med senior hiv & aids rådgiver fra AIDS-Fondet.