Workshop om massemedier, køn og reproduktiv sundhed

Projektperiode:

01.09.2002 - 30.04.2003

Beviliget beløb:

187.963,- DKK

Organisation:

Sex & Samfund

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

Vietnam

Overordnede mål

Forbedret sundhedstilstand og levevilkår for kvinder og unge i Vietnam, særligt indenfor SRSR (Seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder).

Umiddelbare mål

a. At få klædt medierne bedre på til at videregive tilstrækkelig, korrekt, opdateret og ikke-moraliserende information om nøgleområder indenfor kvinders og unges SRSR. b. At få styrket samarbejdet mellem forskere/NGO’er og lokale såvel som nationale medier.

Målgrupper

Direkte målgruppe: Ca. 40 udvalgte nøglepersoner fra medierne (TV, radio og aviser); førende forskere indenfor kvinder, køn og massemedier; og repræsentanter fra en række landsdækkende NGO’er, der beskæftiger sig med SRS. Indirekte målgruppe: Vietnamesiske kvinder og unge.

Resume

Aktiviteten går ud på at iværksætte en workshop og efterfølgende at etablere et netværk i Vietnam med repræsentanter fra lokale og nationale medier i Vietnam. Andre deltagere i workshoppen og netværket er repræsentanter fra massemedierne, samt fra NGO’er, forskningsinstitutioner, og masseorganisationer, der har kontakt til civilsamfundet og som laver aktiviteter indenfor seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder (SRSR). Formålet er at styrke og opkvalificere samarbejdet mellem medier og NGOer/forskningsinstitutioner i Vietnam indenfor SRSR, så medierne får mulighed for – og bliver bedre til - at bruge den viden som bl.a. NGO’er har, for således at gøre de informationer medierne giver videre til befolkningen omkring seksuel og reproduktiv sundhed mere relevante og opdaterede.