Moving school - Den bevægelige skole

Projektperiode:

01.01.2003 - 31.12.2005

Beviliget beløb:

230.345,- DKK

Organisation:

Moving School

Partnere:

Moving School India

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Indsatser foregår i:

India

Overordnede mål

At give en gruppe underprivilegerede indiske børn mulighed for at opnå den basale menneskeret at få en elementær uddannelse.

Umiddelbare mål

Helt konkret er målet at tilbyde mulighed for 4 års skolegang, afsluttet med certificeret eksamen.

Målgrupper

Målgruppen er børn (i skolealderen) af daglejere, som ellers ikke er omfattet af indisk lov om undervisningspligt. Lige mange drenge og piger vil få adgang til skolerne.

Resume

Projektets overordnede udviklingsmål er at give en gruppe underprivilegerede indiske børn mulighed for at opnå den basale menneskeret at få en elementær uddannelse. Konkret er målet at tilbyde mulighed for 4 års skolegang, afsluttet med certificeret eksamen. Målgruppen er børn (i skolealderen) af daglejere, som ellers ikke er omfattet af indisk lov om undervisningspligt (se ovenfor). I de allerede etablerede skoler er der lige mange drenge og piger, da skolerne lægger vægt på, at også piger får samme adgang til undervisning. Det forventes, at de børn som følger undervisningen, vil være i stand til at følge en normal indisk 5. klasse efter end skolegang. Børnene vil med de kundskaber, de tilegner sig i skolerne, have de basale færdigheder, som forhåbentlig vil bane vejen for en videre uddannelse, således at de ikke naturligt vil følge i forældrenes fodspor og blive daglejere selv.