Workshop om finansiel bæredygtighed

Projektperiode:

23.10.2002 - 28.10.2002

Beviliget beløb:

275.662,- DKK

Organisation:

Folkehøjskolernes Forening i DK (FFD)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

India

Overordnede mål

At gøre højskolelignende uddannelsesaktiviteter i u-landene bæredygtige.

Umiddelbare mål

a) erfaringsudveksling om finansiering af folkehøjskolelignende uddannelsesaktiviteter b) udarbejde strategi for fortalervirksomhed c) udarbejde modeller til mere bæredygtige uddannelsesaktiviteter

Målgrupper

Målgruppen for deltagere i workshoppen er personer fra NGOer som igennem længere tid har arbejdet eller ønsker at arbejde med højskolelignenede uddannelsesaktiviteter. I alt 14 deltagere (heraf 5 kvinder) fra 12 forskellige højskoler fordelt på 7 lande.

Resume

Formålet med partnerskabsaktiviteten er afholdelse af workshop med deltagere fra forskellige lande i Afrika og Asien (15 deltagere fra 8 lande), der alle er engageret i højskolelignende uddannelsesprojekter. Workshoppen formål er at skabe mulighed for erfaringsudveksling og udvikling af nye ideer og strategier for at sikre større bæredygtighed i folkehøjskolelignende uddannelses – og udviklingsaktiviteter. Desuden er det også formålet med workshoppen at fokusere på hvordan der i de enkelte lande kan inspireres til et mere dynamik arbejde i forbindelse med udvikling og gennemførsel af fortalervirksomhed. Det forventes at der med baggrund i workshoppen vil blive dannet et Netværk mellem deltagerne med henblik på at sikre fortsat erfaringsudveksling.