Women Empowerment Project

Projektperiode:

01.08.2011 - 01.09.2013

Beviliget beløb:

199.999,- DKK

Organisation:

Seniorer uden Grænser

Partnere:

Karunalaya social service society

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt A (under 0,2 mio)

Indsatser foregår i:

India

Overordnede mål

Projektets overordnede målsætning er at styrke en gruppe fattige og marginaliserede kvinder i et slumområde i Chennai mhp. at fremme og beskytte deres rettigheder.

Umiddelbare mål

De umiddelbare målsætninger er: 1. ved deltagelse i selvhjælpsgrupper at fremme lederskab hos kvinderne i alle aspekter af livet – herunder personligt lederskab 2. at alfabetisere kvinderne 3. at udvikle kønsligestilling og reducere vold i familien 4. at styrke kvinderne til at udføre fortalervirksomhed og kæmpe for deres rettigheder

Målgrupper

Den primære målgruppe er 300 af de mest marginaliserede lavkastekvinder fra de fattigste gadebeboelser og slumområder i den nordlige del af Chennai samt organiserede selvhjælpsgrupper i området. Børnene vil få direkte gavn af aktiviteterne, fordi styrkede kvinder vil have bedre muligheder for at beskytte børnene mod misbrug. Mændene vil få gavn af projektet ved at der opnås en højere grad af gensidig respekt mellem kønnene.

Resume

Den indiske samarbejdspartner er Karunalaya, der er en almennyttig organisation, der arbejder i slumområderne i den nordlige del af Chennai i Sydindien med f.eks. hjælp til og et hjem for gadebørn (drenge) samt udvikling og styrkelse af kvinder. Dette projekts målgruppe er 300 fattige og marginaliserede lavkastekvinder fra disse slumområder. Hovedformålet er at styrke kvinderne mhp at beskytte deres rettigheder. De konkrete projektmål er, at udvikle kvindernes lederskab i alle aspekter af livet, at gennemføre alfabetiseringsprogram, at udvikle højere grad af kønsligestilling og reducere vold i hjemmene samt at styrke kvinderne mhp fortalervirksomhed og kamp for deres rettigheder. Følgende aktiviteter vil f. eks. blive gennemført: etablering af selvhjælpsgrupper, træning i lederskab, undervisning i politiske, sociale og økonomiske forhold og kvindernes rettigheder, undervisning i Tamil, rådgivning samt træning og opførelse af gadeteater og kulturelle programmer.