New decent job opportunities for youth in Serbia

Projektperiode:

01.03.2017 - 01.03.2019

Beviliget beløb:

1.191.200,- DKK

Organisation:

FIC

Partnere:

Confederation of Autonomous of Trade Unions of Serbia (CATUS) Initiative for development and cooperation (IRS/IDC) SOLIDAR Trade Union Confederation 'Nezavisnost' Unija poslodavaca Srbije (Serbian Association of Employers)

Pulje:

Puljen for Naboskab

Indsatsområde:

Projekt D (1 - 3 mio)

Indsatser foregår i:

Serbia

Overordnede mål

At styrke samarbejdet og den sociale dialog mellem arbejdsmarkedets parter i Serbien om at skabe flere og bedre job for unge i Serbien (Decent Work)

Umiddelbare mål

At styrke samarbejdet og den sociale dialog mellem arbejdsmarkedets parter i Serbien om at skaffe flere og bedre job til unge i landet. Delmål 1: At styrke parternes rolle til toparts handlingsplan til egne initiativer og til at påvirke andre aktører. Delmål 2: at styrke kapaciteten hos de sociale parters, IDC og andre aktører til at kunne gennemføre den handlingsplanen.

Målgrupper

Den primære målgruppe er de sociale parter, her de to faglige landsorganisationer og arbejdsgiverforeningen i Serbien. Den sekundære målgruppe er ovennævnte arbejdsmarkedsorganisationers tilknyttede forbund/ foreninger, virksomheder, samt lærere og ledere på erhvervsskolerne, og relevante andre nationale, regionale og lokale aktører for unges beskæftigelse og ansættelsesvilkår samt lovgiverne i Serbien

Resume

Projektet formål at styrke samarbejdet og den sociale dialog mellem de sociale parter – fagbevægelsen og arbejdsgiverne – i Serbien, for at forbedre mulighederne for flere og bedre job unge i Serbien. De sociale parter udvikler i fællesskab ” De Sociale Parters Handlingsplan for Flere og Bedre Job for unge i Serbien” til brug for to-parts aftaler indbyrdes og tre-parts-aftaler, samt overfor alle relevante aktører i landet at motivere til at fjerne alle strukturelle, aftale- og lovgivningsmæssig barriere, og for at fremme en offensiv ungdomsbeskæftigelsespolitik. Kapaciteten styrkes hos de lokale partnere i Serbien til internt og overfor andre aktører i landet til at kunne implementere forslagene i ”De Sociale Parters Handlingsplan for Flere og Bedre Job for Unge i Serbien.