Capacity Building for Water Resource Management and Construction of Communal Latrines in Nugaal Region, Puntland

Projektperiode:

01.04.2012 - 31.03.2013

Beviliget beløb:

939.375,- DKK

Organisation:

Dansk Folkehjælp - DFH

Partnere:

KAALO AID AND DEVELOPMENT

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Indsatser foregår i:

Somalia

Overordnede mål

Projektets udviklingsmål er at bidrage til sundhedssituationen gennem introduktion af forbedret management af vand og hygiejne praksis i de udvalgte lokalsamfund.

Umiddelbare mål

Forbedret vand administration og hygiejne bevidsthed ved styrkelse og kapacitetsopbygning af vandkomiteer i Nugaal regionen, for hermed at nedbringe omfanget af vandbårne sygdomme, reduktion af konflikten og styrke vedligehold af vandkilderne.

Målgrupper

Den primære målgruppe er 20 medlemmer 40 % kvinder/60 % mænd fra hver af de 12 landsby vandkomiteer som projektet arbejder med. Den sekundære målgruppe er de 9.600 medlemmer af de 12 landsbysamfund.

Resume

Projektet sigter mod at bidrage til at forbedre sundhedsforholdene i Nugaal regionen gennem indførelse af forbedret forvaltning af vand og forbedret hygiejne praksis i 12 lokalsamfund i Puntland. Vandforvaltning og hygiejne bevidstheden vil blive bedret gennem kapacitetsopbygning af vandkomiteer i de udvalgte lokalsamfund for derigennem at formindske vandbårne sygdomme og konflikter vedrørende vand samtidig med at vedligeholdelse af vandkilder i projektet forbedres. Endelig vil Dansk Folkehjælp træne PAS (en dansk diaspora organisation) i monitorering af indsatsen.