MFNSC and Masanga Outreach: Partnership development and community based health promotion in Tonkolili district, Sierra Leone

Projektperiode:

01.07.2013 - 31.01.2015

Beviliget beløb:

172.594,- DKK

Organisation:

Masanga DK

Partnere:

Masanga Faculty of Nursing Student Club (MFNSC)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

Sierra Leone

Overordnede mål

At forbedre mødre- og børnesundhed i Tonkolili district, Sierra Leone ved at styrke organisationen MFNSC og udvikle et stærkt partnerskab mellem MFNSC og Masanga Outreach (Masanga DK)

Umiddelbare mål

1) Øge MFNSCs administrative kompetencer 2) Øge MFNSCs professionelle kapacitet indenfor sundhed 3) Øge befolkningens viden om sundhed 4) Organisations- og partnerskabsudvikling

Målgrupper

Både bestyrelsen og menige medlemmer af MFNSC samt 200-300 landsbyboere i Tonkolili district. I MFNSC er hovedparten kvinder; i lokal samfundet har vi stort fokus på at involvere både mænd, kvinder, ældre, unge samt professionelt sundhedspersonale.

Resume

Formålet med indsatsen er at forbedre mødre- og børnesundhed i Tonkolili distrikt, Sierra Leone, gennem styrkelse af vores partner MFNSC, der er en organisation af sygeplejerskestuderende og i samarbejde øge befolkningens viden om sundhed og sundhedsrettigheder gennem oplysningsaktiviteter. I løbet af partnerskabsaktivitetens 14 måneder forventer vi at involvere 8-10 landsbyer, svarende til 2-300 indbyggere. Projektet vil blive gennemført som et partnerskab, der kombinerer den sierra leonske partners viden om de lokale sundhedsudfordringer med støtte fra Masanga DK i sundhedsfaglig og administrativ kapacitetsopbygning. Indsatsen har fire hovedkomponenter, hvor der fokuseres på hhv. 1) administrativ kapacitetsopbygning, 2) sundhedsfaglig kapacitetsopbygning, 3) faktisk gennemførsel af sundhedsoplysende indsatser i lokalområdet samt 4) organisations- og partnerskabsudvikling.