Udvikling af småvirksomheder til fattigdomsbekæmpelse i Cambodja

Projektperiode:

01.07.2004 - 01.04.2008

Beviliget beløb:

972.897,- DKK

Organisation:

Danmission

Partnere:

International Cooperation Cambodia (ICC)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt C (0,5 - 1 mio)

Indsatser foregår i:

Cambodia

Overordnede mål

Fattigdomsbekæmpelse gennem udvikling af småvirksomheder i seks provinser i Cambodia.

Umiddelbare mål

1. at øge kapaciteten hos 6-7 lokale partnere til at inkorporere udvikling af småvirksomheder i deres arbejde, hvoraf nogle kan fungere som modeller til at drive udviklingen frem. 2. at etablere og drive et simpelt laboratorium, der kan støtte eksperimenterende arbejde med fødevarer. 3. at støtte udvikling af andre produkter (fx håndværk og møbler)

Målgrupper

Primær målgruppe: partnergruppen, 10-15 personer. Sekundær målgruppe: lokalgrupper og solidaritetsgrupper i landsbyerne, ca. 3.000 mennesker, heraf 65-70 % kvinder.

Resume

Indsatsen vil gennem kapacitetsopbygning styrke lokale partnere i seks provinser i Cambodia, som arbejder med udvikling af småvirksomheder. Udviklingen af små, lokale virksomheder, der sælger simple produkter såsom forarbejdede madvarer og håndværk, skal hjælpe fattige familier til at få forbedrede livsvilkår gennem en fast indtægtskilde. Indsatsen vil knytte an ved 6-7 lokale partnere for at kunne bygge på de tilstedeværende ressourcer og på de initiativer, der allerede er i gang. Indsatsen vil gennem et målrettet uddannelsesforløb i administration, økonomi, marked og forretningsførelse samt gennem netværksdannelse og fortløbende individuel rådgivning skabe lokale småvirksomheder, som er transparente, har integritet og en god forretningsetik. Hermed vil projektet bidrage til den samlede fattigdomsbekæmpelse i Cambodja.