Local Empowerment through Sustainable Agriculture in a New Political Context

Projektperiode:

01.10.2018 - 30.09.2022

Beviliget beløb:

3.032.660,- DKK

Organisation:

TRIANGLEN

Partnere:

AAPASI SAHAYOG KENDRA Syangja Nepal (ASK-Nepal)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Udviklingsindsats

World goals:

Mål 1: Afskaf fattigdom

Mål 3: Sundhed og trivsel

Mål 4: Kvalitetsuddannelse

Mål 5: Ligestilling mellem kønnene

Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Mål 10: Mindre ulighed

Mål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Mål 15: Livet på land

Mål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner

Indsatser foregår i:

Nepal

Overordnede mål

Agricultural cooperative and framers’ groups in 27 villages in Syangja District practice and advocate for climate resilient ecological and sustainable agricultural methods in networks with likeminded organizations in Nepal.

Umiddelbare mål

1.Democratically organized farmers’ groups in 27 villages in Syangja District engaged in intensive and sustainable agricultural production for self-sufficiency and sale. 2.Democratically organized Agricultural cooperatives in Virkot Municipality and Aandhikhola Rural Municipality are sustainable, profitable outlets and distribution centers for organic and climate resilient agricultural products 3.Extended advocacy on local food production based on climate resilient, organic production methods enhancing sustainable use of land resources and reducing poverty through income from intensive small scale agriculture.

Målgrupper

Projektet retter sig mod indbyggerne i 27 landsbyer fordelt på 9 landsbyer i hver af de 3 wards i henholdsvis Virkot Municipality og Aandhikhola Rural Municipality i Syangja District. Den direkte målgruppe i lokalområdet omfatter 9.281 personer, hvoraf godt 57% er kvinder. Kasteløse (dalit) udgør 18%, oprindelig befolkning/mellemkaste (Janajati) 37%, højkaste 45%. En indirekte målgruppe for projektet er de private opkøbere samt hotel- og restaurationsejere, som vælger at profilerer deres virksomheder med udbud af økologiske produkter. Direkte henvender projektet sig til meningsdannere og politikere, som er en væsentlig målgruppe. De studerende ved universitetet i Pokhara er også en væsentlig målgruppe, idet universitetet med sit store landbrugsdepartement er en vigtig meningsdanner og inspirator i forhold til politikerne.

Resume

Formålet med indsatsen er at organisere farmerne i 27 landsbyer i Syangja distriktet med henblik på omlægning af landbruget til at ske ved anvendelse af økologisk bæredygtige dyrkningsmetoder og gennem organisering i grupper og kooperativer styrke civilsamfundet. Gennem projektet vil farmerne blive oplært i alle aspekter af økologisk dyrkning, og i kraft af certificering blive i stand til gennem et kooperativ at afsætte produkterne på et åbent marked. Omlægningen vil forbedre familiernes økonomi, fremtidssikre jodens ydeevne og stabilitet og mindske sårbarheden i forhold til klimatiske udsving. Projektet vil i samarbejde med universiteter i Nepal og Danmark være grundlag for oplysning og debat om bæredygtigt landbrug, og ved at inddrage de nyvalgte lokalpolitikere i aktiviteterne vil projektet overkomme de lokale barrierer for udbredelse af økologisk landbrug og samtidig virke som katalysator for en national debat om fremtidens landbrug og dets lokale aktører.