Capacity building of the first rehabilitation centre for victims of domestic violence in Vietnam

Project period:

01.10.2007 - 30.09.2008

Granted amount:

399,528,- DKK

Organization:

LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre

Partners:

Centre for Women and Development (CWD)

Pool:

Civilsamfundspuljen

Grant type:

Partnerskabsaktivitet

Efforts take place in:

Vietnam

Overall targets

At reducere fattigdom ved at give kvinder, der er udsat for vold styrke til at skabe sig et liv uden vold.

Immediate targets

'- I samarbejde med Center for Women and Development (CWD) at sikre, at det nystartede kvindekrisecenter i Hanoi formår at give de voldsramte kvinder styrke til at handel og få et liv uden vold, og på det grundlag skabe en model for etablering af nye krisecentre i Vietnam. - At skabe netværk blandt de central aktører i forhold til såvel krisecentret som det generelle arbejde for at bekæmpe partnervold. - Etablering af procedure for indsamling og rapportering af statistiske oplysninger vedr. kvindekrisecentrets arbejde og partnervold generelt.

Target groups

Den primære målgruppe er de kvinder, der arbejder på krisecentret og de ansatte i CWD, der arbejder med partnervold. Hensigten er at skabe bedre rammer for de voldsramte kvinder, som er den indirekte målgruppe. En anden indirekte målgruppe er samarbejdsparter og andre aktører i Vietnam vedr. partnervold.

Resume

Med dette projekt har LOKK til formål at støtte etableringen af det første krisecenter for voldsramte kvinder i Vietnam. Vores vietnamesiske samarbejdspart, CWD (Center for Women and Development), har arbejdet hårdt på at få etableret dette krisecenter i Hanoi, og har opnået støtte til driften i en toårig projektfase (2007 – 2008). Krisecentret skal danne model for etablering af flere krisecentre i andre områder af Vietnam. Det kan derfor få stor betydning for arbejdet med at bekæmpe partnervold i Vietnam, at dette første krisecenter kommer godt fra start. En afgørende faktor er ekspertisen, som må hentes udefra. CWD har taget kontakt til LOKK, fordi vi i Danmark har mere end 25 års erfaring i at drive krisecentre for voldsramte kvinder og deres børn med både professionel og frivillig arbejdskraft. LOKK vil meget gerne bidrage med den nødvendige erfaringsudveksling og kapacitetsopbygning og ansøger derfor mini-puljen om midler til dette formål. Partner-vold bidrager til at fastholde kvinder i fattigdom. Volden bør derfor bekæmpes, hvis kvinder skal sikres bedre muligheder for at ændre på levevilkårene for dem selv og deres børn.