Kvindesundhedsprojekt; bedre sundhed for fattige kvinder i Sunderbans, Indien

Projektperiode:

01.01.2007 - 01.03.2008

Beviliget beløb:

399.916,- DKK

Organisation:

IGF Danmark

Partnere:

Joygopalpur Gram Vikash Kendra (JGVK)

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Projekt B (0,2-0,5 mio)

Indsatser foregår i:

India

Overordnede mål

Forbedre sundhedstilstanden for lokalbefolkningen i Sunderbans ved etablering af et lokalt sundhedssystem med fokus på kvindesundhed herunder bl a graviditet,fødsel,familieplanlægning og HIV/AIDS.

Umiddelbare mål

1. Kapacitetsudvikling af partnerorganisationen 2. Styrkelse af SHGer og brugere, samt træning af FHWs/TBAs 3. Praktisk anvendelse og sammenkobling af delmål 1 og 2

Målgrupper

Projektets primære målgruppe er kvinderne i 10 landsbyer (ca. 2000 kvinder) samt ca. 30 udvalgte lokale der skal uddannes til FHWs/TBAs.

Resume

Et af de største problemer for landsbysamfundene i det ekstremt fattige og isolerede Sunderbans er mangel på basale sundhedsforanstaltninger. Specielt den manglende omsorg for kvinder i fødedygtig alder er katastrofalt. Dette har stor betydning for hele familiens trivsel og dermed samfundets udvikling. JGVK har længe haft et stærkt ønske om støtte til forbedring af disse forhold, der kræver speciel kapacitet og organisering. Målet er oprettelse af et lokalt sundhedssystem i 10 landsbyer som supplement til lokalregeringens, der ofte er dårligt fungerende. Systemet består af 20 landsbykvinder uddannet som Field Health Workers (FHWs) indenfor reproduktiv sundhed (Reproductive Health) samt 4-5 lokale fødselshjælpere (TBAs) som skal have supplerende uddannelse/træning. Disse skal servicere brugerne i deres respektive landsbyer efter en basal uddannelse/foreløbig især ifm graviditet/fødsel, men også omkring basal kvindesundhed (herunder familieplanlægning, HIV/AIDS problematikken oa). JGVK skal kapacitetsopbygges bla. gennem uddannelse af 4-5 trænere.