Opkvalificering af eksisterende kvindegrupper i Murra til fremtidig samarbejdspartner.

Projektperiode:

01.03.2020 - 31.12.2020

Beviliget beløb:

54.795,- DKK

Organisation:

Venskabsforeningen Amigos de El Doradito

Partnere:

Red de Mujeres Murra

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Små Indsatser

World goals:

Mål 1: Afskaf fattigdom

Mål 5: Ligestilling mellem kønnene

Mål 10: Mindre ulighed

Indsatser foregår i:

Nicaragua

Overordnede mål

'- er at fortsætte styrkelsen af kvinderne i Murra, så de i fremtiden er i stand til at forbedre egne og lokalsamfundets levevilkår - via økonomisk empowerment.

Umiddelbare mål

'- er at starte en proces, hvor de etablerede kvindegrupper opkvalificerer sig til at danne en paraply-struktur, som kan blive en fremtidig samarbejdspartner.

Målgrupper

Den primære målgruppe er de 13 etablerede kvindegrupper i Murra Kommune: 8 selvhjælpsgrupper (ca. 96 kvinder) og 5 spare-låne grupper (ca. 63 kvinder). Den sekundære målgruppe er de 13 lokalsamfund, som de 13 kvindegrupper opererer i.

Resume

For at kunne fortsætte og styrke arbejdet med økonomisk empowerment og forebyggelse af kønsrelateret vold i Murra Kommune, startes en proces, hvor vores målgruppe, de etablerede kvindegrupper, opkvalificeres til at kunne blive den fremtidige samarbejdspartner for Venskabsforeningen. Herved øges kvindernes muligheder for at forbedre deres egne, deres familiers og hermed samfundets levevilkår. Den direkte målgruppe består af 159 kvinder og unge piger, og den indirekte målgruppe er kvindernes familier og de 13 tilhørende lokalsamfund. Den skrøbelige situation i landet kan påvirke gennemførelsen af de planlagte aktiviteter. Men da kvinderne i de etablerede grupper har vist deres bæredygtighed og overlevelseskraft uden støtte i mere end 2 år, vurderes gennemførelsen realistisk.