Opkvalificering af eksisterende kvindegrupper i Murra til fremtidig samarbejdspartner.

Project period:

01.03.2020 - 31.12.2020

Granted amount:

54,795,- DKK

Organization:

Venskabsforeningen Amigos de El Doradito

Partners:

Red de Mujeres Murra

Pool:

Civilsamfundspuljen

Grant type:

Små Indsatser

World goals:

Goal 1: No Poverty

Goal 5: Gender Equality

Goal 10: Reduced Inequalities

Efforts take place in:

Nicaragua

Overall targets

'- er at fortsætte styrkelsen af kvinderne i Murra, så de i fremtiden er i stand til at forbedre egne og lokalsamfundets levevilkår - via økonomisk empowerment.

Immediate targets

'- er at starte en proces, hvor de etablerede kvindegrupper opkvalificerer sig til at danne en paraply-struktur, som kan blive en fremtidig samarbejdspartner.

Target groups

Den primære målgruppe er de 13 etablerede kvindegrupper i Murra Kommune: 8 selvhjælpsgrupper (ca. 96 kvinder) og 5 spare-låne grupper (ca. 63 kvinder). Den sekundære målgruppe er de 13 lokalsamfund, som de 13 kvindegrupper opererer i.

Resume

For at kunne fortsætte og styrke arbejdet med økonomisk empowerment og forebyggelse af kønsrelateret vold i Murra Kommune, startes en proces, hvor vores målgruppe, de etablerede kvindegrupper, opkvalificeres til at kunne blive den fremtidige samarbejdspartner for Venskabsforeningen. Herved øges kvindernes muligheder for at forbedre deres egne, deres familiers og hermed samfundets levevilkår. Den direkte målgruppe består af 159 kvinder og unge piger, og den indirekte målgruppe er kvindernes familier og de 13 tilhørende lokalsamfund. Den skrøbelige situation i landet kan påvirke gennemførelsen af de planlagte aktiviteter. Men da kvinderne i de etablerede grupper har vist deres bæredygtighed og overlevelseskraft uden støtte i mere end 2 år, vurderes gennemførelsen realistisk.