Kapacitetsopbygning i netværk for fortalervirksomhed for at fremme kvinders rettigheder

Projektperiode:

01.01.2006 - 30.06.2011

Beviliget beløb:

434.501,- DKK

Organisation:

U-landsforeningen Svalerne

Partnere:

Bhumija PLEAD (Partner in Legal Education and Assistance for Development) PUP RAC Remold Rulfao Thanapara

Pulje:

Civilsamfundspuljen

Indsatsområde:

Partnerskabsaktivitet

Indsatser foregår i:

Bangladesh

Overordnede mål

At fremme kvinders rettigheder i Bangladesh gennem fortalervirksomhed og kapacitetsopbygning, så kvinderne opnår deres rettigheder.

Umiddelbare mål

Gennem etablering af et netværk, hvori de nævnte 7 organisationer deltager, vil der blive opbygget kapacitet til at fremme og arbejde for kvinders rettigheder i samarbejde med andre mellemstore og små NGO’er. Det sker på 3 niveauer: Frivilligt og feltarbejder; Organisations og ledelse; selve Netværket - kapacitetsopbygning af netværk, der skal skabe fortalervirksomhed for kvinders rettigheder.

Målgrupper

Den direkte målgruppe er de ansætte i organisationer både feltarbejderne og ledelsen. Samlet er der ca. 137 personer tilsammen i de 7 organisationer, hvoraf 1/3 er kvinder. Den indirekte målgruppe er kvinderne og deres familier i de landsbyer, hvor organisationerne arbejde - i alt ca. 25.000 personer.

Resume

Projektet har til formål at styrke græsrodsorganisationernes evner og muligheder for at lave fortaler-virksomhed i Bangladesh for kvinders rettigheder. Dette skal gøres ved at støtte kapacitets- og net-værksopbygning hos 7 af U-landsforeningen Svalernes nuværende eller tidligere partnerorganisationer i Bangladesh, der i løbet af 2004 har dannet netværket ’Net to Rights’. Projektet vil gennem et forløb på 3 år styrke organisationerne med henblik på at gøre dem bedre i stand til at arbejde med kvinders rettigheder, på feltniveau, organisationsniveau og lokalpolitiskniveau. I netværket kan de, udover at drage nytte af hinandens erfaringer og viden om fortalervirksomhed for kvinders rettigheder, arrangere og deltage i fælles kurser med udgangspunkt i deres behov og kapacitet. Projektets direkte målgruppe er således personalet i organisationer - ca. 137 personer, hvoraf 1/3 er kvinder. Den inddirekte målgruppe er landsbykvinderne og deres familier - ca. 25.000 i alt..